Pressemeddelelsen august – 2019

Privat bisidderhjælp hot eller shit

Behandl os ordentligt har altid haft den regel også i alle vores Facebook grupper, at der ikke må reklames for privat bisidder og socialrådgiver uanset om der er tale om gode eller dårlige.

Ved hvor svært det er at forene hjerte og penge, det er faktisk umuligt at kunne begge dele. Derfor har vi den holdning vedr. de private bisiddere og socialrådgiver.

Mange af vores medlemmer som ikke medlemmer modtager vi mails fra, hvor de fortæller om hvordan de gang på gang er blevet syltet kort efter de har lavet kontrakt med private bisiddere/socialrådgivere Det de var bedst til, var at sende store regninger som var helt ude af provision når man tænker over det er samfundets underste lag man havde som kunder der var blevet uretfærdigt behandlet andre steder i samfundet
Så er det jo ekstra usmageligt at man bare ripper sine kunder økonomisk og ikke giver den noget hjælp alligevel.

Der er mange forskellige historier på hvordan hjælpen skulle være lovet. Nogle får lovning på at de helt sikkert vil vinde deres sag om at få førtidspension. Andre køres sagen i kommunen som en ekstra modpart mod borgeren. Nogle bisiddere har det sådan at det som kommunen siger er korrekt og kun er interesseret i at indkassere penge fra borgeren. Den sidste gruppe er lige så slem og her er der nok tale om bisiddere som ikke er kvalificeret til at være bisiddere. Det vil sige de kender ikke kommunernes arbejdsgang eller lovene godt nok.

Der er mange måder man som bisidder kan skade en sag mere end at gavne den. Når så der kommer penge ind i billedet, så kan det gå rigtigt galt. Tænk over hvor har de private socialrådgiver arbejdet før…
En del af socialrådgiverne har arbejdet i kommunerne og det gør at de kender og stadig føre sager som da de var ansatte i kommunen. Andre er slet ikke uddannede socialrådgiver men kun socialformidlere som er betalt af kommunerne.

Så tænk over hvem det er du vil have som skal føre din sag og kig godt på om det kan betale sig at smide penge ud til en socialrådgiver eller en advokat.

Behandl os ordentligt anbefaler at man nøje overvejer før man træffer et valg og det kan være man henvender sig til gratis rådgivning om bisidder, socialrådgiver og advokat for at sammenligne det som siges/loves og få især det som der loves på skrift og hvis du ikke kan få det på skrift, er den lovning intet værd.

Brudte løfter for 11.000 kroner
(I dokumentaren møder man en række tidligere kunder, som hver især er blevet opkrævet mellem 8.000 og 34.000 kroner til trods for, at Bisidderhjælpen reelt ikke har hjulpet dem i mål. Blandt andet blev Rikke Overby Mikkelsen, som har ADHD, lider af angst og er ude af stand til at passe et almindeligt arbejde opkrævet 11.000 kroner for sagsbehandlingen, da hun bad Bisidderhjælpen om at hjælpe hende ud af kontanthjælpssystemet og ind i et fleksjob.
Men fleksjobbet fik hun aldrig. I stedet fik hun et ressourceforløb, hun aldrig havde ønsket sig.
– De misbruger ens tillid. Man er sårbar og sidder i en situation, der til tider virker håbløs, så det lyder godt, at de kan hjælpe én, men hold jer langt væk, siger hun til Kontant). (Kilde. Amtsavisen.dk)

SÅ DYR VAR BISIDDERHJÆLPENS HJÆLP
(Der er ikke noget at sige til, at det blev dyrt at være kunde hos Bisidderhjælpen. En række tidligere kunders fakturaoversigter viser nemlig, at det blandt andet kostede:103,75 kroner, hvis Bisidderhjælpen sendte en SMS.

125 kroner hvis Bisidderhjælpen ringede en kunde op, og hvor telefonen ikke blev taget.

1.250 kroner for et minuts telefonsamtale (faktureret for en time).

259 kroner for at en medarbejder cyklede hen til en kunde, da de boede i samme by samt 892,50 kroner for “konsulenttid” under transporten).

(Kilde: Kontant.Dr.dk)

Læs mere på amtsavisen.dk