Pressemeddelelsen maj 2020

Begrebet ’bullshit jobs’ = pseudoarbejde:
Ingen savner udviklingskonsulenter, når samfundet er i knibe

Behandl os ordentligt siger.
Nu har vi haft lukket ned i en tid og set hvor meget vi som forbruger egentligt kan undvære at købe ind. Vi er gået fra at være storforbrugere af fødevare og materialistiske ting, som vi sådan set bare køber fordi naboen har det eller lysten til at købe er så stort og pengene på kontoen kribler for at blive brugt. I dag har mange oplevet at forbruget på både fødevare og materialistiske ting kan sættes meget langt ned. Når vi taler om materialistiske ting, så har det en gavnlig effekt på vores miljø og klima fordi der ikke vil blive smidt så meget væk. Vi har jo smidt væk også selv om de materialistiske genstande har virket eller sagtens kunne blive brugt.
Især er tøj og sko indkøbene dalet og dermed kan vi se at mange køber tøj og sko som de sådan set slet ikke har brug for eller er nødvendigt.
Et kik på samfundet ser vi også at der måtte tildeles penge for at skoler kunne få gjort rent, så måske skal vi stille os selv om den rengøring som udføres i det daglige før, har været tilstrækkeligt for at undgå smitte.
Samfundet fungerer jo åbenbart også udmærket selv om borgerne ikke har kunne få fat i det offentlige, selv om de skulle sigende arbejde hjemmefra.
Borgernes behov ligger i at der er butikker som har åbne, meget færre offentligt ansatte især direktører og chefer. Væk fra alt papirnusseriet som bare bruger tid på at holde møder, deltage i workshops, skrive rapporter og opfinde nye håbløse og intetsigende projekter som bare er et spild af penge og tid. De producerer intet, men er bare selvopretholdende offentlige administratorer som på denne måde sørger for at de aldrig bliver arbejdsløse.
Lad os med denne krise få løftet sløret for hvem der kan undværes og hvem som reelt udfører et stykke arbejde som ikke kan undværes. Dem som ikke kan undværes, har vi set for det er sygeplejerskerne og andet sundhedspersonale på sygehusene. Så derfor skal denne post på finansloven stå øverst. Af andre vil der være måske op til 40 % af de offentligt ansatte som kan undværes og dermed spares væk, da de reelt kan undværes uden nogen levende sjæl ville kunne mærke det eller lægge mærke til det.
Vi kan kalde rigtig mange jobs for pseudoarbejde fordi de ikke rigtigt skaber nogen værdi og ingen forskel gør. Den slags jobs er der skabt i massevis af fordi man har fundet ud af at mange kan tjene penge på pseudoarbejde og dermed ikke behøver at skabe noget af værdi.
Der er før skrevet en bog, hvor dem som udfører pseudoarbejde fortæller om deres tomme arbejde, men kan vi have sådan et samfund eller har vi set med krisen at vi godt kan undvære dem og dermed få stoppet denne udvikling af mennesker som ingen ting skaber en værdi for samfundet. Vi taler om kontanthjælpsmodtagere skal bidrage(værdi) til samfundet. Det samme må gælde for dem som laver pseudoarbejde, så lad os stoppe det i dag.

Behandl os ordentligt spørger.
Kunne man lave et forsøg med at lade dem der udføre pseudoarbejde blive hjemme i 6 mdr. og var der så ikke nogen der havde savnet det arbejde de udføre
Så skal der findes andet arbejde til dem samt arbejdstiden skal nedsættes, så vi får alle på arbejdsmarkedet i stedet for der kun er en del af borgerne er på arbejdsmarkedet
Vi vil kunne få et meget mere nært og hjertevarmt samfund her i Danmark

Sovjetisk ineffektivitet 
(Der er nogle tommelfingerregler for, hvordan man skelner rigtigt, nyttigt arbejde fra bullshit-arbejde, forklarer David Graeber.
En af dem lyder sådan her: Hvis du ikke med 30 ord er i stand forklare, hvad du laver, på en måde, så en kvik 12-årig kan forstå det, er der en risiko for, at du beskæftiger dig med bullshit.
»En anden regel er, at det meget ofte forholder sig sådan, at jo mere åbenlyst dit job er til gavn for andre mennesker, desto mindre får du i løn,« siger David Graeber.
»Den store undtagelse er selvfølgelig læger. Men selv her har jeg faktisk ladet mig fortælle, at verdens bedst betalte læge er ekspert i blegning af anusser.«
I Vesten griner vi ofte af, hvordan man i Sovjetunionen skulle igennem tre forskellige kasser med tre forskellige kassedamer for at købe et kilo kaffe i supermarkedet. Jovist, det skabte job, men systemet var også håbløst ineffektivt og gjorde i sidste ende samfundet mindre velstående.
Men grundlæggende set har vi gjort det samme i Vesten, bare med administrative middelklassejob. Og det udfordrer en af de grundlæggende myter, som vi – eller de – bruger til at retfærdiggøre vores samfundsmodel, forklarer David Graeber:
»Vi ved godt, at kapitalisme skaber ulighed, at den er brutal og fremmedgørende. Men til gengæld fortæller vi os selv, at den er effektiv og bedst til at organisere produktion, allokere ressourcer, minimere omkostninger og møde vores behov.«
Sådan er det bare ikke. Moderne kapitalisme allokerer ressourcerne i retning af anusblegninger, og vores bureaukratiske systemer er mere omfattende end dem, der fandtes i Sovjet, mener Graeber.
»Det er vanvittigt. Hvor effektivt er det lige at fylde lønningslisten med kontorfolk, som ikke producerer noget?«). (Kilde. information)

Pressemeddelelsen maj 2020 

Læs mere